Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Λίγα λόγια για το ελαιόλαδο

Με απλά λόγια, το ελαιόλαδο είναι το εκχύλισμα του καρπού της ελιάς. Οι ελιές μαζεύονται από τα δέντρα, μεταφέρονται στο μύλο και πιέζονται. Από εκεί και πέρα, το ελαιόλαδο κατηγοριοποιείται κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από το επίπεδο ελεύθερου ελαϊκού οξέος ανά 100gr (οξύτητα %). Όσο χαμηλότερο είναι αυτό το επίπεδο, τόσο πιο αγνό είναι το ελαιόλαδο. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι το μη επεξεργασμένο ελαιόλαδο με % οξύτητας μικρότερη από 0,8 (<0,8%). Με φρουτώδες άρωμα, πικρή και πικάντικη γεύση, αυτό είναι το μόνο λάδι που χρειάζεστε στην κουζίνα σας.

Αυτό που ψάχνετε για ένα καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι:
Φρουτώδης, με ευχάριστες πικάντικες γεύσεις φρούτων, χαρακτηριστικές των φρέσκων ώριμων ή πράσινων ελιών.
Πικράδα (πολύ επιθυμητό όσον αφορά το ελαιόλαδο), δημιουργώντας μια ως επί το πλείστον ευχάριστη αίσθηση οξύτητας στη γλώσσα.
Πικάντικο, δημιουργώντας μια αίσθηση καψίματος στο στόμα και το λαιμό.
Και κυρίως, ισορροπία. Ισορροπία όλων των παραπάνω.

Τα οφέλη για την υγεία μιας διατροφής πλούσιας σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα ελάχιστα (αν όχι το μόνο) ΥΓΙΕΙΝΑ λίπη. Όλοι συμφωνούν σε αυτό. Η παγκοσμίως διάσημη ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, έχει ως αναπόσπαστο συστατικό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Προωθεί την υγιεινή ζωή και έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τον οργανισμό μας από πολλές ασθένειες. Εδώ είναι μόνο μερικά, από τα πολλά, γρήγορα γεγονότα:

– Η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων μειώνοντας τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
– Η ελαιοκανθάλη και η ελαιασίνη, φυσικές χημικές ουσίες ενός καλού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου διαφόρων μορφών καρκίνου.
– Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης.
– Έχει αποδειχθεί ότι μια διατροφή πλούσια σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά, πλούσια σε υδατάνθρακες και διαλυτές φυτικές ίνες από φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση για τους διαβητικούς.
– Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κάνει θαύματα και στα μωρά. Είναι εύκολο στην πέψη και βοηθά τη γαστρική λειτουργία, αποτρέποντας το φαινόμενο της δυσκοιλιότητας και των κολικών. Βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης D, πολύ σημαντική για τα μωρά και τα παιδιά που μεγαλώνουν. Κι αλλα …

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μην ξεχνάτε ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην αρχαία Ελλάδα για καλλυντικούς σκοπούς.
Από απολέπιση προσώπου, ντεμακιγιάζ μέχρι λάμψη & ενδυνάμωση μαλλιών… η λίστα είναι μεγάλη! Δεν είναι περίεργο γιατί τόσα πολλά σύγχρονα προϊόντα ομορφιάς έχουν ως κύριο συστατικό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.