Ο «πράσινος χρυσός» μας

Το ελαιόλαδό Beliá (προφέρεται μπε-λιά), είναι μία σύνθετη λέξη. Από το γράμμα Β της λέξης Βιολογική και τη λέξη Ελιά.
Το ελαιόλαδό μας παράγεται αποκλειστικά από Κορωνέικες ελιές. Και αυτό διότι παρά την χαμηλή τους ποσοτική απόδοση, είναι από τις ελάχιστες ποικιλίες ελιάς (εάν όχι η μοναδική) η οποία θα διατηρήσει αναλλοίωτο το φρουτώδες, πλούσιο άρωμα του ελαιολάδου που δίνει έως την τελευταία ημέρα της ημερομηνίας ανάλωσής του (*). Ώστε να μπορείτε να το απολαύσετε όλο, έως την τελευταία σταγόνα.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό Beliá έχει μεσαίας έντασης φρουτώδες και απόλυτα ισορροπημένη παρουσία των πικρών και πικάντικων στοιχείων που θα πρέπει να έχει ένα ανώτερο ελαιόλαδο. Φρεσκοκομμένο γρασίδι, άγρια ρίγανη και θυμάρι, τσάϊ του βουνού και λεμόνι είναι οι γεύσεις που συμπληρώνουν το ευχάριστο και διαρκές “αποτύπωμα” που αφήνει στις αισθήσεις μας.

Οι ελιές μαζεύονται με το χέρι την κατάλληλη εποχή, συνήθως τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου, μόλις αρχίζουν να “μωβίζουν”. Η μεταφορά τους στο διφασικό ελαιοτριβείο και η ψυχρή έκθλιψή τους (σε θερμοκρασία που δε ξεπερνά ποτέ τους 25°C) σε ελαιόλαδο γίνεται άμεσα, εντός της ίδιας ημέρας. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε την πολύ χαμηλή οξύτητά του (σχεδόν πάντα <0,3%) αλλά κυρίως το ελαιόλαδο μας διατηρεί αναλλοίωτη την υψηλή συγκέντρωση των πολύτιμων φαινολών, τα φυσικά συστατικά του ελαιολάδου που το κάνουν τόσο ωφέλιμο για τον άνθρωπο και την υγεία του χάρη στη αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω μας δίνει ΣΤΑΘΕΡΑ ένα ανώτερο φυσικό προϊόν για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι.

(*) το ελαιόλαδο για να διατηρήσει όλα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.